اداره فوق برنامه
اداره فوق برنامه مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی، مسئولیت فعالیتهای فرهنگی، هنری و فوق برنامه در حوزه دانشگاه را بر عهده دارد. هدف این مدیریت ایجاد بستر مناسب برای فعالیتهای فرهنگی، خلق و عرضه آثار فرهنگی و هنری، ارتقاء آگاهی و نگرش دانشجویان، تقویت انگیزه و پویایی آنان و ارتقای طراوت روحی و فکری است. برای دستیابی به این اهداف، مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی در حوزه های مختلفی خدمت رسانی می کند که شامل کانونها، نشریات، جشنوارههای دانشگاهی، جشنوارههای بین المللی و جشنوارههای وزارت بهداشت، انجمنهای علمی، آموزشهای هنری، ادبی و فرهنگی، خانه های فرهنگ، جشنها و مراسمهای دانشجویی است. مدیریت امور هنری و فوق برنامه تلاش می کند به منظور اهداف یاد شده، زمینه ساز ارتقای کمی و کیفی برنامهها و فعالیتهای فرهنگی دانشجویان باشد.
ماموریت
مهمترین ماموریت و رسالت محیط های دانشگاهی ،آموزش و تربیت افراد متخصص در زمینه های مختلف علمی است و موفقیت این امر وابسته است به فعالیت در حوزه های دانشجویی فرهنگی که با تلطیف شرایط تلاش می کند تا فضایی را فراهم آورد تا دانشجویان در کنار دانش اندوزی به سایر مهارتهای فرهنگی هنری نیز مسلط گردند و در یک کلام ساختن نسل جوان امروز برای اداره فردای کشور ماموریت مدیریت فوق برنامه است
توسعه فرهنگ گفتگو، نقد روش مند و ازاد اندیشی
توسعه و ترویج و نظارت برفعالیت های جمعی و داوطلبانه دانشگاهیان
حمایت از تولپدات و محصولات فرهنگی و هنریدانشگاهیان
برنامه ریزی و حمایت از حضور داوطلبانه و خود انگیخته دانشگاهیان در عرصه های فرهنگی و اجتماعی جامعه
چشم انداز
مدیریت فرهنگی هنری و فوق برنامه امیدوار است که در کنار حمایت از برنامه های اموزشی و موفقیت تحصیلی دانشجویان در حوزه های فرهنگی، هنری و ادبی نیز سرآمد و تاثیر گذار باشند و این امر رضایت مخاطبین این اداره را به دنبال داشته باشد و طی سالهای آینده به سرآمد فرهنگی در میان دانشگا ههای علوم پزشکی سراسر کشور معرفی شود
نشریات کارکنان
حمایت از نشریات دانشگاهی بر اساس دستور العمل نشریات دانشگاهی مصوبه 540 مورخ 26/3/1383 شورای عالی انقلاب فرهنگی بر عهده مدیریت فرهنگی حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی سپرده شده است این دستور العمل نشریات دانشجویی و نشریات اعضای هیئت علمی را پوشش می داد اما همواره جای خالی نشریات کارکنان دانشگاه دیده می شد از این رو با هدف حمایت از تولیدات فرهنگی کارکنان دستور العمل نظارت بر نشریات کارکنان در تاریخ 17/11/1401 به تصویب شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران رسید
کارکنان دانشگاه در صورت تمایل به دریافت مجوز نشریات می توانند با مراجعه به مدیرت فرهنگی واحد فوق برنامه ، تکمیل فرم درخواست و مشاوره با کارشناس نشریات نسبت به پیگیری درخواست خود اقدام کنند
پیگیری کلیه امور نشریات کارکنان در تمامی امور منطبق بردستور العمل نشریات دانشگا هی می باشد
دستور العمل نظارت بر نشریات کارکنان
دستور العمل نظارت بر نشریات کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران منطبق بر ضوابط ناظر برفعالیت نشریات دانشگاهی مصوب جلسه 540 مورخ 26/3/1383 شورای عالی انقلاب فرهنگی و دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی ابلاغی 19/5/1390 وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد
بر اساس این آیین نامه کلیه شرایط و دستور العمل حاکم بر آیین نامه نشریات دانشگاهی از جمله تعاریف و کلیات، کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی، ترکیب اعضای کمیته ناظر، وظایف کمیته ناظر، وظایف شورای مرکزی، نحوه درخواست مجوز و شرایط انتشار، حقوق نشریات دانشگاهی، حدود نشریات دانشگاهی، تنبیهات و رسیدگی به تخلفات شکایات که برای دانشجویان و اساتید تعیین شده است بر اساس این دستورالعمل شامل کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز می شود و کارکنان متقاضی ایجاد نشریه موظف به رعایت کلیه موارد مندرج در دستور العمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی می باشند.
این دستور العمل فقط به ضوابط ضروری و تغییرات مورد نیازافزوده شدن نشریات کارکنان به دستور العمل اجرایی ضوابط ناظر بر نشریات دانشگاهی می پردازد .
1 - این دستور العمل ویژه کارکنان، و در دانشگاه علوم پزشکی تهران قابلیت اجرا دارد
1-1 کارکنانی که رابطه استخدامی و حقوقی با دانشگاه دارند
1-2 کارکنان شرکتی که بیش از 3 ماه با دانشگاه همکاری داشته اند
2 - ترکیب کمیته ناظر بر نشریات دانشگاهی
2-1 در کنار اعضای حقیقی و حقوقی کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه کارشناس دبیرخانه نشریات، نمایندگی کارکنان و حمایت از حقوق ایشان را در کمیته بر عهده خواهد داشت .
3 - نحوه در خواست مجوز و شرایط انتشار نشریات دانشگاهی
3-1 در خواست مجوز باید از مسیر قانونی و از طریق دبیرخانه نشریات دانشگاهی پیگیری شود
3-2 هیچ نشریه ای بدون اخذ مجوز رسمی از کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه اجازه فعالیت در فضا های تعریف شده دانشگاه ( فیزیکی و مجازی) را ندارد.
3-3 هر محتوایی که از نام و لگو دانشگاه و تحت عنوان نشریه تولید می شود موظف به اخذ مجوز فعالیت از کمیته ناظر بر نشریات می باشد
4 - متقاضی انتشار نشریه
4-1 یکی از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران باشد
4-2 در کمیته تخلفات کارکنان پرونده ای نداشته باشد
5 – حدود نشریات کارکنان
5-1 انتشار نشریات کارکنان در فضا های مجازی تعریف شده دانشگاه پس از اخذ مجوز بلامانع می باشد ، اما در خواست انتشار نسخه فیزیکی مشروط به پذیرش و موافقت در کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه می باشد
5-2 در صورتیکه نشریه ای وابسته به یکی از مجموعه های تعریف شده دانشگاه باشد بر اساس روال پیشین باید مسئولیت آن بر عهده اعضای هیئت علمی دانشگاه و یا دانشجو باشد.
5-3 در صورتیکه مجموعه های دانشگاهی تمایل به کارگیری کارشناسان دانشگاه در تولید نشریه را داشته باشند تحت نظارت یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه و فقط در جایگاه سر دبیری این امر ممکن می باشد
5-4 نشریات می توانند برای تولید محتوا از سایر کارکنان مجموعه های بیرونی دانشگاه استفاده کنند، اما گردانندگان نشریه از جمله: صاحب امتیاز، مدیر مسئول و سردبیر باید از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی تهران باشند.
5-5 نشریات کارکنان می تواند در زمینه علمی فعالیت نماید اما این به معنای نشریات علمی ترویجی و علمی پژوهشی نمی باشد و نشریه علمی محسوب نمی شود.
پیش نویس دستورالعمل نظارت بر نشریات کارکنان در 8 /10/ 1401 در جلسه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه بررسی و اصلاحات مورد نیاز اعمال گردید و در هفتمین جلسه شورای فرهنگی دانشگاه در سال 1401 درتاریخ 17/11/ 1401 با حضور ریاست محترم دانشگاه با 5 ماده و12 تبصره به تصویب اعضای شورای فرهنگی دانشگاه رسید.
کارکنان واحد فوق برنامه
فرزاد سلطانپور خامنه رنیس ادره فوق برنامه و کارشناس نشریات دانشجویی و کارشناس جشنواره تیتر وسیمرغ
علیرضا سمیعی فرد کارشناس کانونهای دانشجویی و کارشناس جشنواره فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر مصطفی عیدی کارشناس انجمنهای علمی و کارشناس جشنواره دانشجویان نمونه
خانم عاتکه برجسته کارشناس هنری
کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی دانشجویان
کانونهای فرهنگی، هنری و اجتماعی نمادی برجسته از مشارکت دانشجویی هستند که در تحقق امر توسعه فرهنگی نقش اساسی و حائز اهمیتی را ایفا میکنند. این کانونها به عنوان یک بستر مناسب برای بروز خلاقیتها، شناسایی استعدادها و ظهور فرهنگی شخصیت ها شناخته میشوند و در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری و اجتماعی فعالیت میکنند. کانونهای فرهنگی در زمینههایی نظیر قرآن و نهج البلاغه، مطالعات فرهنگی، پژوهشهای فرهنگی و ادبیات فعالیت میکنند. همچنین، کانونهای هنری نظیر خوشنویسی، نقاشی، موسیقی، تئاتر و عکاسی و کانونهای اجتماعی نظیر امداد، مبارزه با اعتیاد، حفاظت از محیط زیست و امور خیریه نیز عملکرد خود را به صورت فعالانه انجام میدهند.
نشریات دانشجویی
فعالیتهای فرهنگی دانشجویان ابعاد مختلفی را در بر میگیرد. یکی از موضوعات مورد توجه دانشجویان، انتشار نشریات دانشجویی در طول مدت تحصیل است. واحد نشریات با ارائه امکاناتی نظیر سایت رایانه، اتاق مطالعه، محل عرضه نشریات، تایپ و تکثیر رایگان، و پس از شیوع بیماری کرونا، فراهم کردن بسترهای دیجیتال جهت انتشار مجازی نشریات دانشجویی، به هدف حمایت و تمرکز بر این مفهوم فرهنگی مشغول به فعالیت است. این واحد با تلاش برای تقویت استعدادهای خلاق و ترقی آن به مهارتهای روزنامهنگاری، مقالهنویسی، کاریکاتور و ... ، به دانشجویان فرصتی مناسب برای آشنایی و ارتباط با جامعه دانشگاهی ارائه میدهد.
انجمنهای علمی
انجمنهای علمی دانشجویی گروهی خودجوش از دانشجویان در حوزههای علمی و فرهنگی دانشگاه هستند که در دهه گذشته شکل گرفتهاند و در طول این مدت، در تولید علم به صورت کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشتهاند. این تشکلها با شرکت داوطلبانه گروهی از دانشجویانِ فعال در امور آموزشی در یک رشته علمی شکل میگیرند. هدف اصلی انجمنهای علمی دانشجویی، فراهم کردن زمینههای مناسب برای ظهور استعدادها، خلاقیتها و شکوفایی علمی دانشجویان است. این تشکلها نیز با هدف نهادینه سازی فعالیتهای فوقبرنامه علمی و مطالعاتی؛ شناسایی دانشجویان مبتکر و پژوهشگر به منظور حمایت و نیز بهرهگیری از آنان برای ارتقای فعالیتهای علمی پژوهشی دانشگاه؛ پرورش توانایی انجام فعالیتهای گروهی در دانشجویان و کسب تجربههای اجرایی و مهارتهای کارآفرینی توسط آنها؛ در ساختار فرهنگی دانشگاهها تعریف شدهاند.
دبیرخانه دانشگاهی جشنواره فرهنگی دانشجویان وزارت بهداشت
دبیرخانه جشنوارههای سیمرغ و نشریات تیتر، وظیفه اطلاعرسانی، هماهنگی، دریافت و ثبت آثار فرهنگی - هنری دانشجویان دانشگاه را بر عهده دارد. این جشنوارهها در گذشته همه ساله به همت وزارت بهداشت و به میزبانی یکی از دانشگاههای علوم پزشکی سطح کشور برگزار میشدند. در سالهای اولیه این جشنوارهها بصورت جشنواره بین المللی فرهنگی، هنری و ادبی سیمرغ برگزار میشدند و سپس به صورت مستقل توسط وزارت بهداشت برگزار شدند. برنامهریزی برای شرکت پربار در این جشنوارهها، معرفی تولیدات فرهنگی و هنری و توانمندی دانشجویان در این زمینهها از دیگر وظایف این واحد است. تاکنون، دبیرخانه در بیش از 10 جشنوارهی تیتر و سیمرغ شرکت کرده است. در زمینه انتخاب دانشجوی نمونه کشوری نیز، دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر و اولین دانشگاه کشور، همواره به عنوان دانشگاه پیشرو در حمایت از تلاشهای علمی و پژوهشی دانشجویان عمل کرده و تاکنون در 31 جشنواره شرکت کرده است.
دبیرخانه جشنواره فرهنگی، هنری و ادبی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران
جشنواره فرهنگی، هنری و ادبی دانشجویان با هدف رونق فعالیتهای فرهنگی و هنری دانشجویان و دانشگاهیان، در تمام زمینههای فرهنگی، هنری و ادبی با اکران فیلمها، برپایی نمایشگاه آثار هنری، اجراها و داوری حضور آثار هنری و... به صورت هفتهی فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشود. تاکنون، ۳ دوره از این جشنواره در دانشگاه برگزار شده است. این جشنواره با هدف ترویج فرهنگ، هنر و ادبیات، تشویق دانشجویان به فعالیتهای فرهنگی و هنری، ایجاد فضایی برای برخورداری از آثار هنری دانشجویان و دستیابی به تجربیات جدید و افزایش سطح آگاهی در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری و ادبی، برگزار میشود. در این جشنواره، دانشجویان از تمام رشتههای دانشگاهی به طور فعال در فعالیتها شرکت میکنند و اثرات هنری خود را ارائه میدهند. همچنین، در این جشنواره نمایشگاههای هنری، کنسرتها، نمایشهای تئاتر و فیلمها و همچنین کارگاههای آموزشی در حوزههای هنری برگزار میشود. هدف اصلی این جشنواره، ترویج فرهنگ و هنر در جامعه دانشگاهی و جوانان است تا آنها را به فعالیتهای فرهنگی و هنری ترغیب کند و از طریق این فعالیتها ارتباطات اجتماعی بین دانشجویان را تقویت کند.
دبیرخانه دائمی جشنواره دانشجویی ابن سینا
در دانشگاه علوم پزشکی تهران، هر ساله مراسم جشنواره دانشجویی ابن سینا با هدف حمایت و تشویق به فعالیتهای ارزشمند دانشجویان در حوزههای مختلف برگزار میشود. در این جشنواره، برترین دانشجویان شناسایی شده و در مراسم معرفی و قدردانی میشوند. این جشنواره بر مبنای ارزیابی عملکرد و موفقیتهای آموزشی و پژوهشی دانشجویان و کیفیت خدمات سلامتی ارائه شده توسط دانشجویان در طول فرایند آموزشی ایشان، به شناسایی و معرفی افراد برتر میپردازد. همچنین، با توجه به اهمیت فعالیتهای فرهنگی و فوق برنامه، این جشنواره به دانشجویان کمک میکند تا به سایر ابعاد رشد و شکوفایی خود بپردازند. علاوه بر این، جشنواره عملکرد دانشجویان در حوزههای قرآن و عترت، هنری، اجتماعی و ورزشی را نیز شناسایی، معرفی و قدردانی مینماید. سایر فعالیتهای مدیریت امور فرهنگی و اجتماعی معاونت دانشجویی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران شامل ثبت نام از متقاضیان حج عمره دانشگاهیان و هماهنگی با ستاد عمره دانشگاهیان و ثبت نام، بررسی و ارسال اسناد مربوط به دانشجویان متقاضی شرکت در رقابت انتخاب دانشجوی نمونه کشوری است.
تغییر رنگ فونت:
رنگ اصلی:
رنگ دوم:
تغییر رنگ پس زمینه:
تغییر فاصله بین کلمات:
تغییر فایله بین خطوط:
تغییر نوع موس:
تغییر فونت
با انتخاب حالت کوررنگی تصاویر این وبسایت متناسب با حالت کوررنگی شما بهینه می شود