اطلاعیه ها

کتابخانه ی کوی دختران

دانشجویان گرامی : کتابخانه کوی دختران در تعطیلات تابستان باز می باشد.   اداره...

نتایج نهمین دوره انتخابات شورای صنفی دانشجویان اعلام شد

روابط عمومی معاونت دانشجویی: با توجه به برگزاری نهمین دوره انتخابات شورای صنفی دانشجویان در دانشکد...

وام تحصیلی و مسکن نیم سال اول دانشجویان واریز شد

روابط عمومی معاونت دانشجویی: وام تحصیلی و مسکن نیم سال اول 95 - 1394 دانشجویان، بر اساس میزان اعتبا...
تهیه و تنظیم برنامه غذایی



چگونگی تهیه و تنظیم برنامه غذایی



یکی از مسائل مهمی که تمام جنبه های روحی و جسمی دانشجو را در طول تحصیل تحت تأثیر قرار می دهد وضعیت تغذیه است. قسمت عمده غذای مصرفی دانشجویان را غذای ارائه شده در سلف سرویس ها و خوابگاهها تشکیل می دهد. در این راستا برنامه غذایی ( صبحانه، ناهار، شام) با توجه به فصول سال بصورت ماهانه توسط اداره تغذیه با توجه به نیازهای تغذیه ای روزانه دانشجویان، بر اساس استانداردهای جهانی و متناسب با اعتبارات تخصیصی اداره تغذیه تهیه و تنظیم شده و به دانشجویان ارائه می گردد.

در تدوین برنامه غذایی از غذاهای متنوع به همراه پیش غذاها و دسرهای گوناگون استفاده میشود.

در حال حاضر در هر هفته، سبزیجات بصورت انواع سالادها و سبزی خوردن در کنار غذا و همچنین غذاهای تهیه شده از سبزیجات و 4 وعده میوه در هفته ارائه میشود که البته این مقدار تأمین کننده نیاز دانشجویان به میوه و سبزی نخواهد بود. لذا بهتر است دانشجویان جهت تهیه انواع میوه جات و سبزیجات در برنامه غذایی هفتگی ، شخصاً نیز اقدام نمایند.

 

شایان ذکر است:

در حال حاضر سیستم ارائه دو نوع غذا در وعده شام در مجتمع کوی و برخی از خوابگاهها به اجرا گذاشته شده است. بدین ترتیب که هر شب در کنار یک نوع غذای همراه بابرنج، یک نوع غذای بدون برنج به عنوان شام 2 ارائه می شود و بدین ترتیب تنوع غذایی و حق انتخاب دانشجویان افزایش یافته است. تلاش مسؤولان اداره تغذیه بر این است که سیستم ارائه دو نوع غذا در وعده شام در تمامی خوابگاهها اجرا شود. 


 
به نکات ذیل توجه فرمایید: 
 
- غذاهای پخته ای که به روش صحیح نگهداری نشوند، مهمترین علت مسمومیت های غذایی هستند. بهتر است غذای پخته هر چه زودتر مصرف شود چون میکروبها به غذای گرم علاقه زیادی دارند. در غیر اینصورت غذای پخته باید سریع سرد شده و در یخچال نگهداری گردد.
 
- غذای پخته ای که در یخچال نگهداری میشود برای مصرف مجدد بایستی بخوبی گرم شود. بیش از دوبار گرم کردن غذای پخته کار صحیحی نیست چون هم خطر آلودگی آن بیشتر است و هم ارزش غذایی خود را از دست می دهد.
 
- علیرغم اینکه مواد غذایی خام نظیر میوه ها و سبزی ها قبل از توزیع توسط پرسنل آشپزخانه شستشو می گردد ولی با توجه به حساسیت های بهداشتی این گونه مواد، لازم است حتماً قبل از مصرف ، مجدداً شستشو و ضدعفونی گردند.
 
- کلیه مواد غذایی کنسروی حتماً قبل از مصرف ، به مدت حداقل 20 دقیقه جوشانده شده و سپس مصرف گردد.